Fra 30. september overtager Gladsaxes viceborgmester Serdal Benli posten som SFs udlændinge- og integrationsordfører i Folketinget, mens Holger K. Nielsen er til FN’s generalforsamling i New York.

Serdal Benli er spidskandidat til det kommende valg for SF i Københavns Omegn, og han spilder ikke tiden: lige så snart, han kommer i Folketinget, fremsætter han et Beslutningsforslag i salen sammen med SFs formand Pia Olsen Dyhr, om at Danmark igen tage imod kvoteflygtninge.

Netop flygtninge -og integrationspolitikken fylder meget for Serdal Benli, som selv har kurdiske rødder:

“Så snart jeg indtræder I Folketinget, fremsætter jeg på vegne af SF et forslag om at Danmark igen skal tage imod kvoteflygtninge. Danmark er et af de rigeste lande i verden. Vi har et særligt ansvar for de mennesker, som FN har vurderet er de mest udsatte,” siger Serdal Benli.

Det er en erfaren politiker, som nu indtræder i Folketinget, og som højst sandsynligt tager over for Holger K. Nielsen, som går på pension, efter næste valg. 39-årige Serdal Benli er viceborgmester i Gladsaxe Kommune, hvor han har været medlem af byrådet siden 2009. Han har desuden været sundheds- og psykiatripolitisk ordfører i Regionsrådet fra 2005-09, og siden 2010 har han været medlem af SF’s landsledelse. Ved det seneste folketingsvalg i 2015 var han blot 20 listestemmer fra at blive valgt, og i øjeblikket er han suppleant til Folketinget for Holger K.

Serdal Benli er samtidig et af SFs stærkeste kort i integrationsdebatten. Her har han sammen med andre kandidater med indvandrerbaggrund taget kampen op mod social kontrol:

“Vi skal skabe et fællesskab, hvor der er plads til alle, der vil, og hvor der er lige muligheder for alle, uanset hvilken baggrund man har. Danmark skal være et inkluderende fællesskab, der fungerer som en trampolin, der skyder os alle sammen frem ud i fremtiden på en sådan måde, at vi alle kan klare os og lykkes i samfundet.”

“Jeg begriber ikke, at regeringen bruger deres tid på at bage kager og vedtage burkaforbud. Der er masser af problemer at tage fat på, eksempelvis social kontrol i nogle minoritetsmiljøer. Hvis vi skal tage de udfordringer alvorligt, skal vi væk fra symbolpolitik, som ikke virker. Vi skal skabe et fællesskab, hvor der er plads til alle, der vil – og hvor den enkelte har forpligtelser til fællesskabet.”