I medierne kan man læse at de tyrkiske myndigheder har bedt butikker, som sælger badetøj fra fabrikanten Nelson, om at søge om tilladelse til at placere billederne af badetøjsklædte kvinder i butiksvinduerne. Argumentet er at billederne forårsager trafikuheld. Noget kan der være om snakken, men det er nu alligevel interessant at det lige er et land som Tyrkiet, der nu vil indføre en sådan praksis. For hvad mon intentionen er med en sådan praksis? Det er da tankevækkende ikke mindst i kølvandet på de seneste ugers politiske debat i landet om islamisering og sekularisering. Men alligevel ikke. For se vi må ikke glemme at byens overborgmester jo er valgt for det regerende parti i landet AKP, der i udgangspunktet er et islamistisk parti. Det er da bekymrende. For spørgsmålet er om Tyrkiet er på vej til iranske tilstande? Aller mest bekymrende er det at sker i en by som Istanbul, som jo er Tyrkiets bro og udstillingsvindue til Europa. Gad hvad det næste bliver?