I dag blev en baby født – en dreng. Tillykke og velkommen til den lille baby, og tillykke til hans forældre og alle andre der blev født i dag! Du ønskes herfra et langt og fredeligt liv. Men denne lille baby er ikke en hvilken som helst baby – den er nemlig født til at være prins af Danmark. Noget han ikke sådan bare kan fravælge. Han er livstidssikret og vil resten af livet være på offentlig ydelse. En af de største offentlige ydelser man kan få. Ærgerligt for ham kommer han ikke til at opleve mange af de ting, som dem, der født blev på hans fødselsdag! Han kommer f.eks. aldrig til at opleve en morgenkøretur i bus 5A mellem Brønshøj Torv og Københavns Banegård. Han kommer heller ikke til at deltage i en protestdemonstration for ligeløn foran Christians-borg sammen med tusinder af sygeplejersker! Han kommer heller aldrig til at stå i kø foran udbetalingskontoret på kommunen. Han behøver aldrig at bekymre sig om at blive arbejdsløs og derfor skal han aldrig tænke på at indmelde sig i en A-kasse, som så mange gør i disse dage, hvor krisen er over os. Han skal aldrig nogensinde tænke på sit skattefradrag, for det er vel ordnet! Han kommer til at gå glip af de nævnte oplevelser samt mange andre, som hans jævnaldrende vil opleve resten af deres liv. Ærgerligt for ham. Men han har jo ikke noget valg – for han er født til at varetage rollen som prins af Danmark. Men uanset hvad ønskes han og alle de andre medborgere, der blev født i dag, et fredeligt og lykkeligt liv.