Forbuds Danmarks repræsentanter har været i gang igen i weekenden: Nu vil de forbyde burkaen! Godt nok er burkaen middelalderligt og er symbolet for kvindeundertrykkelse ingen tvivl om det – men at vi ligefrem skal gå ind og forbyde den ved lov er vel at gå mere end en tand for meget. Vi skal selvfølgelig tage den værdipolitiske debat ift. at vi ikke accepterer burka mv, men at denne diskussion skal føre til et ”Forbuds Danmark” – den køber jeg ikke. For hvor går grænsen for den personlige frihed og hvad blev der så af religionsfriheden og vores dan-ske demokratiske værdier? Så vil jeg også gerne stille et spørgsmål eller dele undren med JER: Hvad er forskellen på at ville tvinge en gruppe kvinder en bestemt klædedragt på og på at ville tvinge den AF? Og i øvrigt hvem tror på at man kan dræbe en ideologi ved at gå efter dens symboler? Jeg har i hvert fald ikke set det endnu. For fanden da det er jo ikke tørklæder og burka’er i sig selv som er problemet – men de dogmer, værdier og mænd der påbyder dem eller i Danmark forbyder dem! I det hele taget stiller jeg spørgsmålstegn ved om der overhovedet er så mange kvinder, der bærer burka i DK, at det ligefrem udgør et problem. Desuden så fremmer et forbud slet ikke kvindernes kamp for frihed, tværtimod bliver de yderligere stigmatiseret. Denne debat er i bund og grund ikke andet end engang populistisk pladder fra de konservative og deres hellige kriger. Den skaber overskrifter! Man undrer noget sig noget over at landets økonomiminister og hendes ordfører vurderer at islamisk fundamentalisme er den største trussel vi står overfor, når vi befinder os midt i en økonomisk nedtur og der snart er klimatopmøde i København, hvor et af klodens mest eksistentielle og væsentligste spørgsmål skal diskuteres. Det dog mere end blot bizart, som Politikens leder skrev i forgårs.