Bragt i Jyllandsposten den 26. marts 2010 Af: Serdal Benli, Folketingskandidat for SF I den seneste tid har Tyrkiet været under stort politik pres fra europæiske og amerikanske politikeres side. Mens snart sagt hele verden anerkender kendsgerningen om folkemordet på omkring halvanden millioner armeniere under første verdenskrig, flygter tyrkerne fra virkeligheden. Og det sker konsekvent med sloganet om, at man ikke bør lade det være en politisk beslutning, om der var tale om folkemord eller ej. Men hykleriet skriger til himlen. Det er nemlig kun i Tyrkiet, at det er strafbart at ytre sin uforbeholdne mening om begivenhederne i 1915. Tyrkiske domstole idømmer jævnligt journalister, forfattere og forskere fængselsstraffe baseret på lovgivning, som tyrkiske politikere har vedtaget. Der ligger med andre ord et politisk defineret forbud til grund for benægtelsen af folkemordet. Hvis ikke det er en gang grov politisering af verdenshistorien og vores fælles europæiske historie, så ved jeg snart ikke, hvad det er. Og mens stormvejret har raset nu i ugevis i sagen, har den danske regering forholdt sig tavs af frygt for tyrkerne. På trods af, at næsten samtlige danske politikere bag lukkede døre ikke er et sekund i tvivl om, at et folkemord fandt sted. Folkevalgte politikere, der taler imod bedre vidende, er en skamplet for et moderne og åbent, demokratisk samfund, der ellers bryster sig af ikke at vige tilbage for krænkede følelser. Det er for alvor på tide, at borgfreden om den nye   udenrigsminister, Lene Espersen, bliver brudt. Hun satte sig på posten med et klart løfte om at være klar i mælet og være aktivistisk og holdningsbaseret på Danmarks vegne. Vi mangler i den grad holdninger fra danske politikere i denne sag.