Hvad nytter vores kamp mod klimaforandringerne, hvis vi ender med at overlade samfundet og vores børnebørn til et militant islamistisk diktatur? Sådan skrev vores nuværende udenrigsminister Lene Espersen, sidste år på sin blog. Kort efter blev hun udenrigsminister og denne udtalelse udgør sådan set forsat grundlaget for hendes vision for Danmark og prioriteringer i dansk udenrigspolitik. Senest har ministeren meldt afbud til et topmøde om  klimaforandringer. Hun mener øjensynlig, (ikke overraskende) at klimaforandringerne er så ubetydelige, at hun trygt kan holde familieferie og er derfor udeblevet fra årets arktiske topmøde, hvor udenrigsministrene fra USA, Rusland, Norge, Canada og Danmark skal diskutere fremtiden i det arktiske område og… Sådan kan man også prioritere og bedrive udenrigspolitik!