Kære SF-medlem i Københavns Omegn

Fra 17. august 2016 til og med 18. september 2016 afholdes urafstemning blandt SF’s folketingskandidater i Københavns Omegns Storkreds (Glostrup, Ballerup, Høje Taastrup, Albertslund, Brøndby, Ishøj, Vallensbæk, Hvidovre, Rødovre, Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Gentofte). Som SF-medlem i Storkredsen bestemmer du prioriteringen af kandidaterne på kredsens liste.

Set i lyset af mit valgresultat ved det seneste folketingsvalg, hvor jeg blot manglede 20 listestemmer for at blive valgt og mine ambitioner for SF, ønsker jeg at overtage stafetten efter Holger K.

Om mig
Jeg er 37 år, sociolog, viceborgmester i Gladsaxe Kommune og Holger K’s suppleant til Folketinget. Jeg har været medlem af SF’s hovedbestyrelse i 2 perioder og sundheds- og psykiatripolitisk ordfører i Regionsrådet fra 2005-09. Til daglig arbejder jeg som konsulent i Integrationsministeriet og har skrevet bøger om bl.a. integration på arbejdsmarkedet. Jeg bor i Bagsværd med min kone Sibel, der er cand.scient.pol, og vores søn Robin på 3 år.

Styrket kamp mod ulighed
Som sundheds- og psykiatripolitisk ordfører i Regionsrådet og som kommunalpolitiker gennem 7 år har jeg på tæt hold oplevet konsekvenserne af skattestoppet, der udhulet den offentlige sektor og skabt større ulighed i vores samfund. Der er områder i Vestegnen, hvor børn ikke får samme muligheder som deres jævnaldrende, og hvor arbejdsløse eller syge falder igennem hidtidige stærke sociale sikkerhedsnet. Det kan vi ikke være bekendt. Nu er tiden kommet til, at velfærdssamfundet og det offentlige igen bliver en topspiller.

Tryghed og balance i familien
SF skal arbejde for at skabe tryghed og balance i familien. Det er fundamentet for et godt liv i Danmark. Et fleksibelt arbejdsliv med længere barsel til fædre, retten til dagpenge og uddannelse giver gode vilkår for børnefamilierne. Det skal være trygt at skabe en familie i Danmark, hvor de voksne kan gå på arbejde og overlade børnene i gode vuggestuer og børnehaver til voksne, der har tid til dem.

Et velfungerende offentligt sundhedsvæsen
Der er en omfattende privatisering af det danske sundhedsvæsen i gang, og en række undersøgelser viser, at der er en voksende social ulighed i danskernes sundhed. Det private sundhedssystem dræner det offentlige sundhedssystem for arbejdskraft og ressourcer og er kun til for de velstillede. De mekanismer, der producerer sundhedsproblemer og sociale forskelle i sundhedstilstande, skal vi derfor bekæmpe.

En ambitiøs og konsekvent integrationspolitik
Som kommunalpolitiker i Gladsaxe Kommune står jeg selv over for problemstillingerne med at løse de komplekse og til tider følsomme udfordringer, der ligger i at have nytilflyttere fra andre lande. Vi bliver nødt til at være mindre berøringsangste og samtidig mere ambitiøse, når det handler om integrationsområdet.
Jeg kom selv til Danmark fra Tyrkiet som 9-årig og kæmper for at give de unge i Gladsaxe lige så store muligheder, som jeg selv har fået.

Jeg har smøget ærmerne op og vil tage erfaringerne fra Gladsaxe med mig til Christiansborg. Det vil være mig en ære at repræsentere SF i Københavns Omegn, og du kan regne med, at jeg vil bruge alle mine kræfter på at sikre SF fremgang.

Jeg håber på at få din støtte til at blive opstillet til Folketinget, så jeg kan fortsætte kampen for et styrket SF og et andet Danmark.

Kammeratlige hilsner
Serdal Benli

.