SF i Københavns Omegns Storkreds har efter en urafstemning nu fundet partiets folketingskandidater ved det kommende folketingsvalg.

Viceborgmester i Gladsaxe, Serdal Benli, er blevet valgt som spidskandidat og bliver Holger K. Nielsens efterfølger i Taastrup-kredsen og spidskandidat i Københavns Omegns Storkreds. Udover Taastrupkredsen nomineres Serdal Benli også i Gladsaxe og Hvidovrekredsen.

”Min kommunalpolitiske erfaring kan jeg tage med ind på Christiansborg. Maskinrummet i velfærdsstaten er ude i kommunerne, og på den måde har jeg på tæt hold arbejdet politisk med områder som beskæftigelse, integration og miljø- og klimaspørgsmålet.”

”Jeg håber, at jeg også i forhold til Vestegnen kan appellere til og mobilisere grupper med anden etnisk baggrund. Det er vigtigt for mig, at de bliver en mere aktiv del af fællesskabet, også det demokratiske.”

“Jeg vil gøre en forskel i det samfund, jeg er en del af. Forme et samfund, hvor fællesskabet er i centrum, og hvor alle får en chance for at klare sig, uanset ens baggrund eller størrelsen på ens forældres pengepung.”

Det er en erfaren politiker, som overtager stafetten ved det kommende folketingsvalg. 37-årige Serdal Benli er viceborgmester i Gladsaxe Kommune, hvor han har været medlem af byrådet siden 2009. Han har desuden været sundheds- og psykiatripolitisk ordfører i Regionsrådet fra 2005-09, og siden 2010 har han været medlem af SF’s landsledelse. Ved det seneste folketingsvalg i 2015 var han blot 20 listestemmer fra at blive valgt til Folketinget. 

I øjeblikket er Serdal suppleant til Folketinget for Holger K Nielsen.