Serdal Benli, Spidskandidat til Folketinget for SF i Taastrupkredsen og Københavns omegn

Tirsdag morgen stod den borgerlige regerings finansminister skulder ved skulder med indenrigsmisteren og skatteministeren og præsenterede en skatteplan, som de selv erkendte skabte ulighed. De har sendt et skybrud af en gaveregn på hele 23 mia. afsted til de rigeste i dette land. Argumentet herfor er, at der skulle komme mere vækst og flere vindere ved at give til dem, der allerede har så rigeligt. Finansieringen har regeringen fundet hos dem, der hver dag arbejder med at skabe fremtidens vækst og velfærd.

Med lige dele fiksfakseri og hekseregning prøvede regeringen at overbevise os om, at deres plan om fx ændret beskæftigelsesfradrag, lettelse af grænsen for topskat og sænkelse af afgiften på biler kom den helt almindelige familie i Danmark til gode. Ikke nok med det er der i følge regeringen tale om helt nødvendige tiltag for at skabe mere vækst i Danmark.

Men bag hekserierne står de grumme fakta. På trods af at regeringen prøver at sælge deres plan med henvisning til, at en almindelig HK´er vil få 5.000 kr mere om året, så vil de 1000 rigeste i landet modtage gaver for omkring 200.000 kr. Og den rigeste 1% i landet vil modtage 1 mia.

Så sent som i juni svingede selv samme regeringen øksen over kommunerne ved de årlige forhandlinger om kommunernes økonomi. Dengang var der ingen lyst til gaveregn. Nu ved vi, hvad pengene skulle bruges til.

Det betyder, at vi nu sidder på rådhuset og kæmper med at finde midlerne til næste års budget, så vi kan udvikle vores folkeskoler, sikre at Fru Petersen får en værdig alderdom og pleje, og at medarbejderne ikke skal halse afsted med tungen ud af halsen.

Personligt har jeg intet imod, at flere får råd til at købe sig en lækker bil. Men vi skaber altså ikke fremtidens vindere og talenter ved at sænke skatten for de rige og gøre det nemmere for dem at købe en Lamborghini.

Forudsætningen for vækst og velfærd er, at langt flere danske borgere klarer sig godt og opnår succes. Og det starter grundlæggende i vores daginstitutioner. Det går gennem en velfinansieret folkeskole og et uddannelsessystem, der har tid og ressourcer til at løfte alle ungerne, så de kan forsøge sig selv og blive en succes.

Indlægget har været bragt i Albertslund Posten